Legújabb fejlesztéseink

Minden kütyün működik! - Mint ahogyan jó franchise rendszergazdához illik a LoveStories tulajdonosai is próbálnak érzékenyek maradni a piac rezdüléseire, és ennek érdekében átgondoltan-, a részletekre is odafigyelve újítani a LoveStories rendszerén, technológiai megoldásain, működésén. Most egy olyan egyedi fejlesztésű-, új webes felülettel mutatkozunk, melynek elsődleges előnye, hogy minden mobil eszközön, tableten jól működik. Az oldalon végzett navigáció lényegesen gyorsabb, maga a felület pedig letisztultabb és egységesebb lett. Mobil eszközökön mobil applikációhoz hasonló kialakításra törekedtünk, megtartva ez eredeti felület elemeit.

A fejlesztés során a legnagyobb fejtörést felhasználóbarát kezelőfelület kialakítása és a tatalom optimalizálása okozta. A célunk az új felület megalkotásával az volt, hogy a felhasználó mobil eszközökön is ugyanannyi funkciót érhessen el mint számítógépén, ugyanakkor ezt az adott eszközre optimalizált környezetben tehesse.

Az is lényeges volt, hogy mennyi adatmennyiséggel terheljük a felhasználók eszközeit. Nem akartunk a funkcionalitás rovására butítani a rendszer eszközkészletén, és nem volt cél az sem, hogy 10 évet ugorjunk vissza az időben és a fapados, ám jól bevált technikákkal érjük el azt, hogy kevés adatletöltéssel járó, az elavult böngészők számára is értelmezhető kódot építsünk be, dacolva a mai kor elvárásaival és a nemzetközi trendekkel. Természetesen nem arról van szó, hogy aki 2-3 verzióval korábbi böngészővel rendelkezik azt magára akarjuk hagyni, de be kell látni, ahhoz, hogy dinamikus és interaktív adatkezelést tegyünk lehetővé, a felhasználók számára elengedhetetlen olyan elemek beiktatása, amelyek az újabb böngészőket támogatják.

A letöltendő adatmennyiség csökkentése érdekében alkalmaztuk az ajax-ot, mint technológiát, mellyel elértük, hogy a weboldal első megnyitása során a főbb scriptek betöltődnek a továbbiak pedig az ezt követően behívott oldal szükségletétől függően (amennyiben addig még nem töltődtek be), így a rendszernek nem csak, hogy kevesebb adatot kell letöltenie, de sokban javult a reakcióideje is navigálás során.

Mit jelent ez?

Mindannyian hozzászokhattunk már ahhoz az általánossághoz a weben, hogy amikor egy linkre, vagy egy gombra kattintunk, a böngésző elküldi a kérést a kiszolgálónak és mi türelemmel várjuk a választ, azaz az oldal betöltődését, majd megint nézelődünk az oldalon, és megint kattintunk.

Az ajaxos megoldás a fent említett lineáris működésnek az optimális megoldását jelenti tulajdonképpen, hiszen az ajaxos oldalak, a linkekre kattintáskor nem az egész oldalt töltik be újra, hanem csak azt az adott tartalmat, melyre éppen szükségünk van, így maga a „barangolás” folyamata gyorsul és kevesebb adatot kell a böngészőnknek letöltenie a kiszolgálóról.

Felhasználói élmény

A zökkenőmentes navigálás és az új környezet által jelentősen javult a felhasználói élmény az oldal használata során. A felhasználó-központú, reklámmentes-, sokat mutató profil oldalakkal és a keresőlistában megjelenő „nagy” képekkel kívántuk áttekinthetőbbé, használhatóbbá tenni a (fontos, informatív részekre koncentrálva) felületeinket, lényegesen megkönnyítve ezzel a felhasználóink dolgát.

Az adatlapok szerkesztése is pár kattintással megoldható már azonnal magán a profil oldalon, nem kell egy külön szerkesztő felületet behívni. A profil-oldalon szintén lehetőség van a fényképek azonnali cseréjére, feltöltésére, törlésére, és az összes adat (alap és kiegészítő adatok, extra és intim adatok) módosítására is. Új funkcióként az adatlap háttere is kiválasztható, mely még egyedibbé teszi magát a profilt. Jelenleg 4 féle háttér közül választhat a felhasználó.

Az új környezetet továbbra is folyamatosan fejlesztjük, optimalizáljuk, amiről időről-időre hírt is adunk.

Hasznos, kellemes időtöltést és sikeres társkeresést kívánunk felületeinken!

Kapcsolódó tartalmak