Megfelelhet ön elvárásainknak?

Alapvető tétele a franchise-nak, hogy nem automatikus üzlet, tehát nem szerződünk le bárkivel, aki képes és hajlandó kifizetni a franchise koncessziós jogdíjat, hanem a jelentkezőt gondos tesztelésnek vetjük alá, és csak akkor írjuk vele alá a szerződést, ha megfelel a lánc elvárásainak. A szerződés alapvetően mindig természetes személlyel kötjük, akinek a szerződés jogot biztosít, hogy a megszerzett jogokat (ami a rendszernek, mint vállalkozási csomagnak, és a hozzá tartozó kereskedelmi, és márkaneveknek, végjegyeknek, és más, szerzői jogi oltalom alatt álló elemeknek a használatát jelenti) gazdasági társulásba vigye be, és azon belül gyakorolja.

A Franchise Rendszergazda tehát csak olyan Egyéni Franchise Vállalkozókat választ ki és fogad el, aki megfelelő vizsgálódás után alapvetően megfelelő képességeket, képzettséget, személyes tulajdonságokat mutat, és a franchise-üzlet viteléhez szükséges pénzügyi forrásokkal rendelkeznek.

A Franchise Átvevőnek ilyen módon hozzá kell járulnia ahhoz, hogy gondos és teljeskörű tesztelésnek, elemzésnek vessük alá a szerződés megkötését megelőzően, majd a szerződés hatálya alatt is.

A franchise-rendszer fejlesztése során kialakítottuk az ideális franchise-átvevő profilját és a csatlakozó átvevő partnerrel szemben támasztott elengedhetetlen igény ezen profilba való illeszkedés.

A kiválasztás ugyanolyan többkritériumos döntési módszerrel történik, ahogy az átvevő keres számára megfelelő franchise-rendszert, üzleti befektetési lehetőséget. A vázolt, újonnan alakuló know-how-piacon vállalkozók keresik és választják ki egymást, de ebben a választási folyamatban a rendszergazdának van meghatározó szerepe.

Egy lehetséges franchise-átvevőnek figyelembe kell vennie, hogy a csatlakozás bizonyos kötöttségekkel jár. Ha tehát egy vállalkozó nagyon kreatívnak érzi magát, számára a franchise-vállalkozás átvevői oldalának biztonsága és a vállalt kötelezettségek aránya fontos mérlegelési szempont kell, hogy legyen. 

Kapcsolódó tartalmak